25 januari 2018 – Corpo Elétrico

Corpo Elétrico oftewel elektrisch lichaam.

Je weet eigenlijk nooit wat je moet verwachten als je een film in de Budascoop gaat zien.  Waar we indertijd in het Muziekcentrum die films konden kiezen, die we reeds kenden en waarvan we wisten dat ze ons wel konden boeien en raken, springen we nu meestal in het ongewisse.  Akkoord, we hebben al een aantal leuke films gezien in de Budascoop, maar het is dan spijtig dat er 32 man vol hoop afkomt op een holebifilm en eigenlijk een beetje op zijn honger blijft zitten.  Je bent nooit meer zeker of de film wel aan de verwachtingen zal voldoen.  Ik spreek nu wel voor mij persoonlijk, omdat er natuurlijk wel mensen waren die het een mooie film vonden.  Toegegeven, het waren mooie beelden, mooie mannen, hun liefdesspel, een fragment uit het leven van een groepje levensgenieters, waar een zwoel land als Brazilië wel gekend voor is, een kabbelend verloop van het “verhaal”, dat er in feite niet was.  Iemand zei me, de film beeldde een volmaakt leven uit, zonder scherpe kantjes, heel vanzelfsprekend, geen drama’s, geen hoogte- en ook geen dieptepunten, gewoon een stuk uit het alledaagse leven van een groepje vrienden.

Dergelijke films leggen wel een hypotheek op het groepsgebeuren, zodat bij een film die wel de moeite waard is, daar minder volk op zal afkomen.

En natuurlijk achteraf, het nadeel met een dermate grote groep, je vindt steeds minder plaats in de herberg, zodat niet iedereen samen kan meegenieten van een après-filmpje en de bende zich noodgedwongen moet splitsen.

Corpo Elétrico, oftewel elektrisch lichaam?  Veel elektriciteit heb ik spijtig genoeg niet ervaren.

1 gedachte over “25 januari 2018 – Corpo Elétrico”

  1. Ik vind het oook zo knap dat iemand 7 artikelen plaatst per week. Ik zit regelmatig in een bui waarbij ik echt niet weet waar ik over moet schrijven en het andere moment stroom ik over van inspiratie haha.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar