Tante Loes : april 2017

Allerliefste Tante Loes,

Ik ben een zeer devoot nonnetje en heb de Here steeds met veel ijver en liefde gediend.  Maar nu is er een nieuwe vlam in mijn leven gekomen in de gedaante van een jonge en beeldschone novice.  Is het de duivel die mij wil bekoren of wil God mij op de proef stellen?  Ik heb dringend uwen raad nodig, want mijnen voorraad kaarsen is bijna opgebruikt!

Een devoot maar vurig nonnetje.

 

Beste devoot maar vurig nonnetje,

Zo zie je maar, zelfs achter kloostermuren kan de liefde je nog vinden en daartegen bestaat er geen medicijn. Ook de hele kloostervoorraad kaarsen kan daar niet veel aan doen en biedt maar tijdelijk soelaas.  Dit keer kan ik je echt niet helpen, want de keuze is enkel en alleen aan jou: ofwel wijd je je volledig aan de liefde voor Onze Lieve Heer, ofwel trek je de wijde wereld in en geef je je over aan de wereldse liefde. Je hebt dan wel één voordeel: kaarsen zul je dan niet meer nodig hebben.

Je allerliefste Tante Loes.  

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar