Dinsdag 13 november 2018 – Een tip van de Spil Roeselare

Holebifilmfestival op:  Dinsdag 13 november 2018.

CALL ME BY YOUR NAME

In het kader van het holebifilmfestival i.s.m. Rebus en Liever Gelijk

Dinsdag 13 november om 14u30

Voor diegenen die deze film nog niet gezien hebben, is dit een uitgelezen kans.

Noord-Italië, 1983. De Amerikaanse doctoraatsstudent Oliver brengt de zomervakantie door bij zijn archeologieprofessor. Oliver krijgt een slaapplaats in de uit eeuwenoude stenen opgetrokken villa van de professor.

Ontbijten in de boomgaard, in je boxershort fietstochtjes maken door het Italiaanse natuurschoon, net op tijd terug zijn voor het avondmaal in het licht van de fakkels, en daarna naar de lagune voor een nachtelijk zwempartijtje.

Het is in die sfeer van glinsterende zonnebrillen, sjirpende krekels en Italiaanse disco dat Oliver en Elio, de 17-jarige zoon van de professor, de liefde van hun leven beleven. Een liefde die spettert, maar die tegelijk verborgen moet blijven.

“Een film om voor eeuwig lief te hebben.” Humo *****

 

DISOBEDIENCE

In het kader van het holebifilmfestival i.s.m. Rebus en Liever Gelijk

Dinsdag 13 november om 20u.

In een ver verleden hadden Ronit en Esti een crush op elkaar, maar het joods-orthodoxe milieu waaraan ze allebei zaten vastgeketend, riep hun liefde een halt toe. Ronit, verstoten door haar vader, verhuisde naar New York, terwijl Esti huwde met Dovid. Na de dood van haar vader keert Ronit terug naar Londen. Zodra Ronit en Esti elkaar terugzien, vonkt de passie in alle hevigheid weer op.

“De twee hoofdactrices zijn uitmuntend, maar het interessantste is nog dat ‘Disobedience’ u – zoals álle goeie films – heel even meeneemt naar een andere wereld.” Humo ***

“’Disobedience’: Gelaagd drama vol sterke beelden over verboden liefde in strenggelovig milieu”

De Morgen ****

Een ticket kost 7 Euro.

De Spil   Hippoliet Spilleboutdreef 1

8800 ROESELARE

Spring naar toolbar